Ana Sayfa

Makinaların Yükselişi Paletli Örümcek Platform, The RISE of the MACHINES Spider Platform,

İnsanoğlu bu dünyada var olduğundan beri barınmak, avlanmak gelişmek ve yaşamak için her zaman mühendislik fikirlere ihtiyaç duymuş ve bu gerekçeler doğrultusunda kendisini geliştirmiştir.
Makinaların Yükselişi Paletli Örümcek Platform, The RISE of the MACHINES Spider Platform,.

Sanayileşme ve Makineler

Buharlı makinelerin icadı ve endüstri çağı insanoğlunun gelişimine bir devrim yarattı. Endüstri ve Sanayileşme çağının hemen akabinde, bilimin matematiğin ve teknolojinin harmanlanmasıyla atom çağına girişimiz ve ortaya çıkan mühendislik harikası makinaların durdurulamaz yükselişinin başlaması ve bizlerin buna tarih önünde şahitlik etmemiz. Bilim artık kareköküyle ilerliyor, gün geçmiyor ki yeni yeni buluşlara şahitlik etmeyelim.

İnsan hayatı kadar değerli hiçbir şey yoktur, tüm dünyanın varlıkları ve nimetleri yüce yaratan tarafından insanın önüne sürülmüştür. Bu nedenledir ki insan kendi teknolojik gelişimi içerisinde kendini güvene almayı öğrenmiştir. Barınmak için inşa edilen yapılarda nice sayısız insan hayatı kaybedilmiştir ama insanoğlu öğrenmekte ve gelişmekteydi. Artık barınmak için günümüzün son teknolojisiyle donatılmış binalar insan hayatını koruyan ve kayıpların tahammül bile edilemeyecek seviyede olması nedeniyle iş makineleriyle yapılmaktadır. Artık ilkel güvensiz iskeleler kurmak yerine personel kaldıran platformlarla çalışılmaktadır. Bir çok şantiye, inşaat, depo, antrepo yada yüksekte güvenli çalışma gerektiren tüm işlerde personel yükseltici platformlara ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Paletli Örümcek Platformlar

Bu gelişmeler ışığında yükselen yapıların inşasında ve sonrasında kullanılmak üzere icat edilen vinçler ve insan kaldıran platformlar bugünkü mühendisliğin zirvesi bu makinalar yer almaya başlamıştır. Bu makine türleri arasında en ilginç olanı şüphesiz Paletli Örümcek Platformlar olmuştur. Önünde tüm engelleri aşabilen kurulduğu alana örümcek ağı atar gibi kurulan ve hedefine güvenle yükselen bu kusursuz makinalar, insanoğlunun elinin uzanamadığı yere aklının uzandığının en büyük kanıtıdır.

Tank tekerlek sisteminin üzerine ustaca işlenmiş olan kauçuk kaplaması sayesinde, seramik, çim, parke, mermer, vb. tüm zeminlere zarar vermeden yürüyebilen bu makinalar aynı zamanda yük basıncını geniş zemine yayarak yumuşak arazi, toprak ve çimin üzerinde de ilerleme kabiliyetine sahiplerdir. Örümcek ayaklarına benzer bir şekilde zemine orantılı olarak dört bir taraftan açılan sabitleme ayakları sayesinde, hantal ve ağır bir makine görüntüsünün çok uzağındadır. Bu manevra kabiliyeti sayesinde en dar kapılardan geçerek, personelinizi hedefe güvenle yükseltir. Denge güç ve teknolojinin mühendislik dokunuşlarla son halini aldığı bu makine, yüksek yerlerde, yatay erişim gereken alanlara, dar koridorlardan geçerek en yüksek tavanlara ulaşım sağlamaktadır. Komple bir alanı tek bir noktadan hareketle kontrol edebilme yeteneğine sahip bu akıllı makinalar sizlere zamandan ve insan gücünden tasarruf sağlar

Farklı Yükseklikler için her türlü koşula uygun tasarlanan bu makinalar kendi arasında da sınıflanmıştır. 18-23-30-36 metre aralığında farklı tonaj, yükseklik, genişlik ve uzunluğa sahip bu makinalar basit iskele sistemlerinin size yaşattığı problemlerin ve zaman kaybının telafisidir.

 

AVM’lerin Gözdesi

Paletli platformlar gerek estetik tasarım görüntüleriyle gerekse yüksek hareket kabiliyetlerinden dolayı bütün AVM’lerin öncelikli tercihini oluşturuyor. Birçok AVM’nin kendi tarzını belirleyen mimari yapıları var. Ama değişmeyen tek şey Paletli Örümcek Platformların bu AVM’lerde kullanımı.

AVM’lerdeki rutin temizlik işlerinde ulaşılması en zor yerlere zemine zarar vermeden ve güvenli bir biçimde görevi yerine getirmesi bu tercihin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Yine AVM’lerde yılın özel günlerinde yapılacak süsleme çalışmalarında Paletli Örümcek Platformlar başrolü oynamaktadır. Süsleme çalışmalarında zamanın kısıtlı olması ve süslemenin kusursuz olması doğru bir süsleme tercihinin yanında doğru ve güvenli bir platformda karar vermekten geçer. Zamana karşı olan bu yarışta hem profesyonelliğinizi yansıtacak çalışmalarınızın sergilenmesinde hemde zaman ve para tasarrufunda da Paletli Örümcek Platformlar size arzu ettiğiniz sonuçları elde etmenizi sağlayacaktır.

AYHANALAR PLATFORM olarak makine parkımızda zengin çeşitliliği ile yer alan bu Kiralık Paletli Örümcek Platformlar konusunda uzman personeli ile her zaman her projenizde ‘’çözüm ortağınız’’ olacaktır.