Ana Sayfa

Eğitimli ve Yetkili Teknik Servis

Daha önce birçok yazımızda Ayhanlar Platform olarak inovasyona, kurumsallaşmaya ve profesyonelleşmeye yönelik hamlelerimizi paylaşmıştık. Bu yazımızda Ayhanlar Platform olarak eğitim ile ilgili yaptığımız hamleden bahsetmek istiyoruz sizlere.
Eğitimli ve Yetkili Teknik Servis.

Makaslı Platform olarak bilinen iş kolumuzda yani bir diğer adıyla kendinden yürüyüşlü personel kaldırma makinaları kiralaması sektöründe her kiralama firmasının kendi firma bünyelerinde kiralanan makaslı platformların arızalanmaları durumunda bu makaslı platformlara müdahale eden teknik servis ekipleri bulunmaktadır. Bu teknik servis ekiplerin, kiralanmakta olan makaslı platform yada şantiyelerce diğer adıyla bilinen manliftlerin bakım ve onarımını yapmaya yetkili sertifikaları olmak zorundadır. Bu sertifika yalnız makaslı platform yada diğer adıyla man liftlerin bakımlarının yapılması için değil aynı zamanda diğer segmentler olan; eklemli platformlar, dikey platformlar, örümcek platformlar, araçüstü sepetli platformlar, vinçler gibi bütün personel kaldıran kendinden yürüyüşlü platformların bakım onarımlarını yapabilir olduğunu gösterir. Makaslı platform kiralama sektöründe olup bu alanda faaliyet gösteren her firmanın teknik servis ekibinin bu makinalara bakım ve onarım yetkisi olmak zorundadır.

Bu zorunluluk, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun hükümdeki kararnamede iş dünyasını yakından ilgilendiren belge zorunluluğu getirilen bazı meslekler olmuştur. Kanuna göre;  “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır.” şeklinde kanunlaşmıştır. Burada amaçlanan, ilgili iş koluna göre faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilen uzman personelin yaptığı iş ile ilgili yeterli olması zorunluluğudur. Bu birçok açıdan büyük avantajlar getirmektedir. Bu konuyu kendi kiralama sektörümüzde biraz açacak olursak şunları söyleyebiliriz; makaslı platform yada benzeri kendinden yürüyüşlü personel kaldıran platformların bakım onarımlarını işin uzmanı personeller yaptığı müddetçe, bakımı, tamiri, onarımı yada benzeri işlemlere tabi tutulmuş tüm platformların kiralama güvenliği ve platform çalışma güvenliği ve yine bu makaslı platformlara ait makine performansı daha da artar. Burada söz konusu sadece makaslı platformun makine performansı değildir, aynı zamanda makaslı platformun güvenli bir makine olarak devam eden kiralamalara tahsis edilebilmesidir. Hedeflenen en büyük amaç siz değerli müşterilerimize güvenilir makaslı platformlar kiralamaktır.

Bilindiği üzere makaslı platformlarımız birçok firmaya artarda kiralanmaktadır ve her kiralama sonrası bu makaslı platformların bakımları yapılmaktadır. Ayhanlar Platform olarak amacımız her kiralama sonrası makinaların kendi alanlarında eğitim almış uzman kişilerce bakımlarının yapılarak bir diğer kiralamaya güvenilir, sağlam bir şekilde devam ettirilmesidir. Bu amaçla 2017 yılının Ocak ayında firmamız Ayhanlar Platform İstanbul Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde İş Makinaları Bakım Onarım Programı” adı altında bir eğitim protokolü imzaladık. Bu protokolün amacı firmamızın teknik servis personelinin eğitimli, işinde uzman, profesyonel ve yetkili servis olması içindi.

Hazırlanan protokolde, firmamızın teknik servisinde görevli olan personelimize üç ay süresince Hidrolik, Mekanik ve Elektrik-Elektronik eğitimleri verildi. Dersler şirket merkezimiz Ayhanlar Platform’un eğitim salonunda gerçekleşti Bu eğitim öncesi Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi İş makinaları bölüm öğretmenleri Haydar Paşa EML Bölüm Şefi Mehmet Emin Yaman, Motor Laboratuvarı Şefi Şenol Sert İş Makinaları Atölye Şefi Eren Çetin ve Motor Bölümü öğretmeni Yasin Bodur gerekli eğitim müfredatını hazırlayarak personelimizin eğitimine başladılar. Üç aylık eğitim sürecinin sonunda firmamız Ayhanlar Platformda görevli 12 teknik servis personeli üç aylık eğitimin sonunda yazılı sınav olarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Daha sonra firmamız Ayhanlar Platform’da yine bölüm öğretmenleri ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdür Yrd. Fedai Çınar, Haydar Paşa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Lütfü Cevahir ve Üsküdar Halk Eğitim Müdürü Mustafa Bülbül’ün katılımlarıyla bir diploma töreni düzenlenerek sertifikalar Ayhanlar Platform teknik servisi çalışanlarına verildi.

Ayhanlar Platform olarak sektörümüzde yine bir ilki gerçekleştiren firma olmanın verdiği gururu yaşıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz bu kiralama sektöründe siz değerli müşterilerimizin firmamızdan kiraladığı makaslı platform, eklemli, örümcek, araçüstü yada dizel makaslı platformların işlerinizi aksatmadan tamamlanması bizim için çok önemli bir hedeftir. Kiralamada zamanında verilmeyen teknik destek hizmetinin siz müşterilerimizin işlerini ve projelerini ne kadar aksattığını çok iyi farkındayız. Bu yüzden Ayhanlar Platform olarak kiraladığımız her makinanın sizlere ulaştığında sorunuz çalışması bizim için çok önemli bir öncelik olmaktadır.

Makinalarımızın kiralama öncesi her türlü teknik müdahale ve bakımları kayıt altına alınarak performansları test edilmektedir. Kiralama sonrası firmamız servisine gelen her makaslı platform ve personel kaldırma platformlarımız titiz bir hidrolik, mekanik, elektrik-elektronik incelemeden geçtikten sonra yazılan kiralana bilir raporuyla kiralama departmanımıza bildirilmektedir. Teknik servis personelimiz siz değerli müşterilerimizin talepleri doğrultusunda istediğiniz makaslı platformları sizlere göndermeden bir kez daha performans testine tabi tutularak öyle göndermektedir.

Makaslı platformların uzun süren kiralama periyodlarından sonra tekrar kiralanması platformlara yapılacak doğru müdahalelerin olmasıyla gerçekleşebilir. Bakımları ve teknik performansları zamanında yapılmayan yada kira dönüşünde teknik servis müdahalesine uğramayan makaslı platform yada diğer eklemli, örümcek platformlar kiralandıkları şantiye yada çalışma alanlarında sorunlar çıkartarak çalışılmakta olan projelerin ciddi aksamasına neden olmaktadırlar. Teknik bakım ve onarımları yapılmamış her makine çok büyük güvenlik riskleri taşıdıklarını unutmayınız. Bu makaslı platform yada personel kaldırma platformlarında insan unsurunun çalıştığını unutmamak lazım. Bu platformlarda oluşabilecek kazaların ciddi sonuçlar doğurduğu hiç akıldan çıkmamalıdır. 

Değerli müşterilerimiz, Ayhanlar Platform olarak yegane amacımız faaliyet gösterdiğimiz makaslı platform yada diğer adıyla personel kaldırma platformları kiralama sektöründe sizlere daha iyi hizmet vermektir. Sizlerin daha güvenli makinalarla çalışmalarınızı eksiksiz ve sorunsuz tamamlayabilmeniz için biz Ayhanlar Platform olarak hizmet kalitemizi en üstlere taşımak arzusundayız.

Ayhanlar Platform olarak faaliyet gösterdiğimiz bu sektörde önceliğimiz koşulsuz müşteri memnuniyetidir.