Ana Sayfa

Kiralık Makaslı Platformların Önlenemez Yükselişi

Şantiye ve inşaat çalışmalarınızda bir çok işinizi çabuk ve güvenle yerine getirmenin en kolay yolunun kiralık makaslı platformlar olduğunu biliyor muydunuz.
Kiralık Makaslı Platformların Önlenemez Yükselişi.

Ülkemizde inşaat ve inşaat teknolojileri hızla gelişmekte ve hızla ilerlemektedir. Her geçen gün akıllı bina ve yapılar inşaa edilmektedir. Artık bu bina ve yapıların inşaat ve yapım aşamalarında geleneksel yöntemler pahalı ve iş güvenliği açısından riskli olduğundan kullanılmamaktadır.

Peki nedir bu Kiralık Makaslı Platformların geleneksel yöntemlere oranla avantajları

Geleneksel yöntemler genelde iskele kurmak ve merdivenlerle çalışmak üzerine dayanır. İskelelerde çalışma güvenlik açısından bir çok olumsuzlukları beraberinde getirmektedir. Bu riskler arasından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; çalışma esnasında alacağınız malzemenin ağırlığından malzemelerinizle ilgili çalışmalarınıza kadar, iskelede yüksekte çalışmak, aşağıya inip çıkmak gibi. Şuana kadar yazdıklarımız bile başlı başına birçok riski yanında getirdiğini göz ardı etmemek gerekir. Bu olumsuzlukların bize iş güvenliğinin dışında zaman ve para kaybı getirdiğini de unutmamak lazım. Karlı bir işletmenin en büyük sırrı; güvenli doğru çalışmayla beraber zaman ve para tasarrufu demektir.

Oysa Kiralık Makaslı Platformlarda;

Çalışma yapacağınız her alan için ister alçak ister eğimli zeminlerde hangi koşul ve şartlarda olursa olsun, çözüm olacak makineler mevcuttur. Eğimli zeminlerde iskele kurmak ayrı bir iş güvenliği tehdidi ve sorunu oluşturmaktadır. Oysa kiralık platformlar tamamen bu sorunları çözmek için üretilmişlerdir. Öncelikle çalışan personelin güvenliği için tasarlanan makaslı platformlar aynı zamanda yapılacak işin ya da çalışmanın en kısa sürede ve çabuk yerine getirilmesi için tasarlanmışlardır. Makaslı platform kiralamakla işletmeci olarak kafanız rahat edecek çünkü yukarıda yazılan bir çok dezavantajları avantaja dönüştüreceksiniz.

Kiralık sepetli platformların çok hızlı hareket kabiliyetlerinin dışında, personelin yanında alabileceği malzeme miktarını da gerek taşımak, kaldırmak, götürmek gibi birçok kolaylığı sağlamaktadır.

Günümüzde inşaatlar her geçen gün gelişmekte ve tüm bu gelişmelerin içerisinde iş makineleri çok önemli bir rol oynamaktadır. Gelişen teknoloji binaların yada yapıların inşaat aşamalarında daha güvenli olmasını ve inşaatların daha çabuk tamamlanmasını sağlamaktadır.

Yakın gelecekte belki otomobil endüstrisinde olduğu gibi inşaat sektöründe de daha akılı teknolojiler geliştirilerek kullanılacaktır. Belki otomobil endüstrisindeki gibi akıllı robotlar akıllı kiralık makaslı platformların üzerine tasarlanarak inşaatlar bile robotlar tarafından yapılmaya başlanacaktır. Belki uzak belki yakın bir gelecekte bunu şimdilik bilemiyoruz ama baş döndüren gelişen teknolojinin kat ettiği yolu görünce hiçte hayal gibi olmadığını söyleyebiliriz.

Buradan kendimize şu payı çıkartabiliriz, teknoloji hangi aşamada olursa olsun biz öncelikli olarak günümüz koşullarındaki mevcut teknolojiyi kullanarak iş güvenliğini en üst düzeye, para ve zaman kaybını ise en alt düzeye getirmemiz gerektiğidir. Bunu belki şu özlü söz ile günümüze uyarlayabiliriz; “Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak arzu edilmekle beraber, yolun kabul edilebilir; mantıki ve özellikle ilmi olması şarttır”. Yani ne iş yaparsak yapalım teknoloji can ve mal güvenliğimizin dışında da satın alamayacağımız en önemli değeri “Zaman”ı bizlere kazandıracaktır.

Bu özlü söz bize kiralık makaslı platformların, yapacağımız çalışmalarda ne kadar doğru bir seçim olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır.

O halde sizde bütün yapı, inşaat ve çalışma yüksekliği olan tüm işlerinizde teknolojinin günümüze sunduğu en büyük kolaylık olan Makaslı Platformlarımızla tanışın.