Ana Sayfa

Önce İş Güvenliği

Ülkemizde birçok inşaat şantiyelerinde güvenlik tedbirleri artık daha sık alınmaktadır. Bu güvenlik tedbirlerinin arasında şantiyelerde kullanılan Makaslı Platformların... "Okumak için başlığı tıklatın"
Önce İş Güvenliği.

Önce Güvenlik

Ülkemizde birçok inşaat şantiyelerinde güvenlik tedbirleri artık daha sık alınmaktadır. Bu güvenlik tedbirlerinin arasında şantiyelerde kullanılan makaslı platformların yada platformların güvenli platform olmaları önemli bir yer teşkil etmektedir.

 

Makaslı Platformlar Tek Başına Güvenli Değil

Yüksekte güvenli çalışmak için kiralanan personel yükselticiler tek başına yeterli olmamaktadır. Güvenli bir çalışma yapmak için kiraladığınız Makaslı Platform yada diğer personel yükseltici platformların güvenli kullanımı da son derece önemlidir. Platformların üstünde kaldırdığı insanları düşemeye karşı koruyabilmeleri ancak bu makineleri doğru kullanmaktan geçer. Makine kullanım eğitim almamış çalışanların birçok tehlikeye maruz kaldıklarını ve platformları devirme tehlikesinin çok daha yüksek olduğu istatistiklerle kanıtlanmıştır.

 

Periyodik Bakımları Yapılmış Personel Yükseltici Platformlar

Makaslı Platformlarda kaza risklerini en aza indirmenin birkaç önemli kuralı var. Bu kurallar arasında kullanılacak makaslı platformla ilgili ve yetkili mühendislik firmaları tarafından yapılan aylık-yıllık periyodik bakım onayları. Bir makaslı platformun güvenli olması için yalnızca yıllık periyodik bakımlarının yapılmış olması yetmiyor aynı zamanda her kira dönüşü ve kira öncesi teknik ekip tarafından fonksiyon testlerinin ve temizleme işlemlerinin yapılması da çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Kira öncesi ve sonrası yapılan bakım ve makaslı platformun kiralayan tarafından daha verimli kullanılmasını ve kiralayanın zaman ve para kaybını önemli ölçüde en aza inmesine neden olacaktır. Günümüzde kiralanan makaslı platformlar kiralandıkları şantiye yada çalışma alanlarında sık sık arıza vermesinin ve kiralayan müşterinin işlerini aksatmasındaki en önemli neden yeterli bakımların yapılmadan kiralanmasıdır. Siz platformları kiralayan olarak, işletmenizin daha güvenli ve işlerinizin aksamadan yürümesi için her kiralamada bakımları yapılmış makaslı platformlar kiralayınız.

 

Doğru Makine Kullanımı

Güvenli çalışma için birkaç doğrunun bir arada olması gerekiyor, özellikle makaslı platform kullanıyorsanız. Makaslı platformların güvenli çalışma sağlamaları için periyodik ve kira öncesi bakımlarının olmaları gerektiğini söylemiştik ama bu bile makaslı platformlarda güvende olmak için yeterli olmuyor. Makaslı platformlarda tam güvenli çalışma yapabilmek için kesinlikle makaslı platform kullanım eğitimi almış olmak gerekiyor. Günümüzde birçok kiralama yapan müşterilerimiz bu makinaları ehli olmayan çalışanlara emanet ederek birçok tehlikeye davetiye çıkartmış oluyor. Makaslı platform kullanma eğitimi almayan kullanıcılar, kullanım esnasında ya makineyi kullanma kurallarının dışına çıkarak kullanıyorlar yada gerekli iş güvenliği tedbirleriyle çalışma sahası risk analizlerini yapıp gerekli tedbirleri almayı bilmedikleri için sonuçları ciddi kazalar meydana getirecek olasılıklarla karşı karışya kalabiliyorlar. Bugün birçok makaslı platform kiralama yapan müşterilerin bilmediği en önemli konulardan bir tanesi, kiraladıkları makaslı platformları sadece kullanma yetkisine sahip ve platform kullanma eğitimi almış personel dışında bu makineleri kullanmanın yasak olduğu bilgisidir. Makaslı platformları yada diğer bütün personel kaldırıcı platformları yasa gereği sadece kullanma eğitimi almış olan personel kullanabilir. İş Güvenliği ve İş Sağlığı ve Güvenliği yasaları önünde makaslı platform eğitimi almamış kişiler bu makinaları kullanıp herhangi bir kaza yapmaları durumunda hem makineyi kiralama yapan kişi yada işletme sahibi ile makaslı platformu kullanan personel doğrudan sorumlu olacaktır.

 

Makaslı Platform Yada Personel Kaldırıcı Platform Kiralarken Dikkat Edilecek Hususlar

Birçok makaslı platform kiralama müşterisi bu makineleri ezbere kiraladıklarından nelerden mesul olduklarından haberdar değiller. Unutmayın kiraladığınız her makaslı platform yada personel yükseltici platformlardan, kiralama yapan olarak siz mesulsünüz. Ayhanlar Platform olarak, İş güvenliği gereği gerek kaza ve tehlikeleri en aza indirmek gerekse önlemek için sizlere birkaç önerimiz var. Kiraladığınız Makaslı Platformlarda;

  • CE Sertifikalı makaslı platform kiralayınız.
  • Kiraladığınız makaslı platformun teknik şartnamesiyle kullanma kılavuzunun makine üzerinde olduğundan emin olunuz.
  • Yetkili mühendislik firmalarından periyodik bakımlarının yapıldığıyla ilgili belge isteyiniz.
  • Makaslı platformun kira öncesi bakımlarının yapıldığından emin olunuz.
  • Bozuk, kırık, arızalı yada güven vermeyen makaslı platformları kiralamayınız.
  • Kiraladığınız makaslı platformları yasalar gereği sadece makaslı platform yada platform kullanma eğitimi almış personele kullandırınız.
  • Kiraladığınız makaslı platformlarda yaşadığınız teknik sorunlarda sadece platformu kiraladığınız firmanın teknik servisini arayarak yardım isteyiniz.
  • Arızalanan bir makaslı platforma asla bakım, onarım gibi teknik müdahalelerde bulunmayınız.
  • Makaslı platformu iş bitiminde muhakkak, şartnamesine uygun voltajda akülerinin dolması için prize takın.
  • Makaslı platformu yada platformları üretim amacı dışında kullanmayınız.
  • Makaslı platform yada platformlarda Kişisel Koruyucu Donanımı (KKD) kesinlikle kullanınız.
  • Makaslı platform yada platformlarda, makineyi kullanacak personelinizi yazıyla görev emri çıkartarak görevlendiriniz.
  • Makaslı platform yada platformları kiralama süresince sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayınız, bu yüzden yetkisiz kişilerin kullanmasını engelleyiniz.
  • Makaslı platform yada platformlarda platformu kullanacak kişinin-personelin muhakkak makaslı platform kullanma eğitimi olması gerektiğini unutmayınız.

Yukarıda yazdığımız maddelerin Ayhanlar Platform olarak kiralama yapan müşterilerimize tavsiyemiz olup hukuksal hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Daha kesin ve kati bilgiler için 4857 Sayılı İş Kanunu ile 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu inceleyerek İş Güvenliği uzmanlarından daha kapsamlı bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

 

Ne Yapmak Gerekir, Makaslı Platform Kullanma Eğitimi Nasıl Alınır?

Kiraladığınız makaslı platform yada platformlarda, makine kullanma eğitimi almış personel çalıştırmak için “Ayhanlar Platform Müşteri Temsilcisi” ile irtibata geçmeniz yeterli olacaktır. Kiralama yaptığınız makaslı platformları yada diğer türde personel yükseltici platformları güvenli kullanmak için BİZİ ARAMANIZ YETERLİDİR.

 

Çözüm Ortağınız Ve Sağlam Bir Dostunuz Olabilmek İçin Ayhanlar Platform

Çalışma ve iş hayatı insanoğlu için yaşamın vazgeçilmez bir gerçeğidir. İnsan yaşamı boyunca güvende olmayı ister, bu insan için en önemli içgüdüdür. Bizler gerek sosyal gerekse iş yaşantımızda sürekli karşılaşabileceğimiz olumsuzluklarla ilgili önceden önlem alıp bu olumsuzlukları en az seviyeye düşürmek isteriz. Güven duygusu insan için vazgeçilmez en önemli ihtiyaçtır. Güvende olma isteği yaşamımızın çeşitli kesitlerinde kendisini hep gösterir, örneğin iş hayatındaki çalışma şeklimizde. Ayhanlar Platform olarak, hizmet verdiğimiz personel yükseltici platform kiralama sektöründe hem çalışanlarımızın hem de çözüm ortağı olduğumuz müşterilerimizin güvenli bir şekilde çalışabilmelerini sağlamak en önemli çalışma ilkelerimizden biridir. Bu ilke doğrultusunda Ayhanlar Platform olarak, öncelikle siz müşterilerimizin bizden kiraladığınız makaslı platform yada platformlarla iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun bir şekilde çalışabilmenizi sağlamaktır. Bu amaçla çalışanlarınızın makaslı platform kullanma eğitim almalarını, bilgilenmelerini ve gelişen teknoloji ile yenilenen yönetmeliklere uygun bir şekilde çalışmalarını sağlamak için üstümüze düşen görevleri yapmak istiyoruz. İşimiz, sadece insan gücünü eğitmek, bilgilendirmek ve kurallara uygun bir şekilde çalışmalarını sağlamak ile bitmiyor. Bunun yanında kiralama sektöründe hizmet verdiğimiz makine, araçlarımızın güvenli çalışmalarını sağlamak için makine ve makaslı platformlarımızla diğer platform türlerimize sürekli bakım, onarım ve kontrollerini devamlı olarak yapmaktayız. Günümüz şartlarında, çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliğine verilen ehemmiyetin daha da artması ile yüksekte çalışmak zorunda olan siz müşterilerimizin en az tehlike ile çalışmalarını gerçekleştirebilmeleri için personel yükseltici platform kullanmaları kaçınılmaz olmaktadır. Ayhanlar Platform bu hizmeti sağlıklı bir şekilde sunabilmek için gerekli eğitim, tedbir ve teçhizat ile sizlere sadece çözüm ortağı değil sağlam bir dost olabilmenin de amacını benimsemektedir. Hizmet verdiğimiz siz değerli müşterilerimiz ve çalışanlarınıza güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışabilmelerini sağlamak, sizlerin sürekli olarak çözüm ortağınız olabilmek Ayhanlar Platform olarak bizleri gururlandırıyor ve işimize vermemiz gereken ciddiyetin önemini bizlere devamlı olarak hatırlatmaktadır.

 

Çözüm Ayhanlar Platformda, Peki Neden?

Çünkü;

  • Ayhanlar Platform olarak en büyük amacımız uluslararası normlarda kurumsallaşan bir firma yapısı ve yönetimine sahip olmak olduğu için.
  • Ülkemizde geleneksel ticari anlayışı olan esnaflık kültürünü kurumsal ilkelerle harmanlayarak “Müşteri Daima Haklıdır” sözünden “Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti” olgusuna ulaşmak olduğu için.
  • Kendi alanında uzmanlaşmış çalışan istihdam ederek personelimizi sürekli eğittiğimiz için.
  • Makina parkımızdaki platformlarımızı her kira dönüşü ve kira öncesi teknik şartnamelerine göre bakımdan geçirdiğimiz için.
  • Makine parkımızda bulunan tüm platformlarımızı yetkili mühendislik kuruluşlarında yıllık ve aylık periyodik bakımlarını yaptırdığımız için.
  • 7/24 teknik servis hizmeti vererek siz değerli müşterilerimizin işlerinin aksamasını önlemek için.
  • Makine kullanma bilgisi konusunda personelinize eğitim olanakları verdiğimiz için.
  • İnsana, doğaya, çevreye ve yasalara saygılı olduğumuz için.
  • Güler yüzlü hizmet anlayışımız, sorun odaklılık yerine çözüm odaklı olduğumuz için.
  • Siz değerli müşterilerimizin “ÇÖZÜM ORTAĞI” olduğumuz için.

 

Gelin Bilgilenin

Kiraladığınız makaslı platform yada diğer platformlarla ilgili çalışma koşulları hakkında ve bu makinaların kiralanmasıyla beraber işinizde en doğru makinenin seçilmesine kadar müşteri temsilcimizi arayarak her sorunuza çözüm bulabileceğinizi unutmayınız. Gelin bizi arayarak işinizde en doğru çözüme ulaşmak için profesyonel müşteri danışmanlarımızla beraber karar verin.

Ayhanlar Platform güven, tecrübe ve kalitenin adresi.