Ana Sayfa

BAUMA 2016, Dünyanın en büyük Yapı ve İş Makinaları Fuarı ve Ayhanlar Platform

Her üç (3) yılda bir düzenlenen yaklaşık altıyüzbeşbin metrekare (605.000m2) alan üzerine kurulan dünyanın en büyük iş ve iş makinaları fuarı BAUMA Nisan 11-17 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi. (okumak için başlığı tıklayın)
BAUMA 2016, Dünyanın en büyük Yapı ve İş Makinaları Fuarı ve Ayhanlar Platform.

BAUMA 2016, Dünyanın en büyük Yapı ve İş Makinaları Fuarı ve Ayhanlar Platform

Dev Organizasyon

Her üç (3) yılda bir düzenlenen yaklaşık altıyüzbeşbin metrekare (605.000m2) alan üzerine kurulan dünyanın en büyük iş ve iş makinaları fuarı BAUMA Nisan 11-17 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi.

 

Rekor Ziyaretçi

BAUMA 2016’ya bu yıl ellisekiz (58) ülkeden üçbindörtyüzyirmiüç (3423) firma temsilcisi çok çeşitli ürünlerle katılırken, organizasyonun ilk düzenlendiği tarih olan 1954’den bugüne ikiyüz (200) ülkeden gelen beşyüzseksenbin (580.000) ziyaretçi sayısıyla bir rekor kırdı.

 

Gurur Tablosu

BAUMA gibi dünyanın en büyük ve en prestijli bu fuarına bu yıl ülkemizden yüzkırkbir (141) firma temsilcisi katılarak ülkemizi gururla temsil ettiler. Ülkemiz açısından son derece gurur verici olan bu gelişmenin gelecekte daha da artmasını ve Türk sanayisinin böylesine büyük uluslararası organizasyonlarda gerek kendi tanınıtmları açısından gerekse ülkemizin tanıtılması açısından daha fazla söz sahibi olmasını arzuluyoruz.

 

BAUMA Ziyareti Geleneği

Bizde Ayhanlar Platform olarak üç yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük fuarına kalabalık bir personel grubuyla katıldık. Her BAUMA fuarında yalnızca firma yönetim kurulunun yaptığı bu geleneksel ziyareti bu yıl aldığımız bir kararla daha kalabalık ziyaret etmeyi planladık. Bu yıl Satış pazarlama ve kiralama departmanımızla beraber Teknik Servis departmanımızda görevli olan personelimizin de bu fuarını ziyaret etmelerini sağladık. Çalışan personelimizin BAUMA gibi böylesi büyük bir fuar organizasyonuna katılmaları kendi mental yapılarının gelişmesine ve ufuklarının açılmasına da yardımcı olacağı görüşündeydik. Amacımız personelimizin sadece işini tam ve doğru yapmasını sağlamak değil, aynı zamanda ufuklarını geliştirerek kendi alanlarında verdikleri hizmetlerde daha da gelişmelerini sağlamaktır. BAUMA gibi uluslararası büyük bir fuar tecrübesi birçok çalışanın ufkunu olumlu yönde açılmasını sağlamaktadır. Bizde çalışanlarımızla BAUMA fuarının ardından yaptığımız değerlendirmede, fuarın bize kattığı olumlu etkilerin neler olduğunu tartıştık. Bu tartışma sonucunda ise, işe bakış ve profesyonelleşme yönünde attığımız adımların daha emin atılmasında BAUMA’nın büyük etkilerinin olacağı yönünde bir sonuç çıkarttık.

 

Yeni Platformlar Görücüde

BAUMA fuarında bu yıl kendi sektörümüzle ilgili birçok yeni ürünü görme ve bu ürünleri yakından inceleme fırsatı bulduk. Kuşkusuz ziyaretimizin en büyük amacı; makaslı platform ile bu grubu ait yeni model ve ürünlerle yeni gelişmeleri görmekti. Bunun dışında elbetteki diğer ürün grupları olan paletli platform (örümcek), dikey platform, eklemli platform, sepetli platform ve araç üstü platformları yakından incelemekti. Bir çok makaslı platform ve platform üreticisi yeni nesil gelişmekte olan platformlarını ve bu yenilikleri böylesi uluslararası fuar organizasyonlarında sergilemek için hazırlık yapıyorlar. Böylesi büyük fuarlarda üreticilerin ürettiği platformlar adeta görücüye çıkıyor.

Ayhanlar Platform olarak amacımız kendi sektörümüzde rekabet koşullarını arttırarak müşterilerimize yeni makinalar sunarak sorunlarına çözüm bularak daha çabuk hizmet sunmaktır. Bunun için uluslararası ölçekte Personel Kaldırma Platformları üreticilerini fuarlarda doğrudan ziyaret ederek görme ve bilgi alma fırsatı buluyoruz. Bütün platform üreticilerinin buluştuğu bu büyük organizasyonda tüm makinaları bir arada görme ve teknik özelliklerini kıyaslama fırsatı buluyoruz. Bu da bize makaslı platform ve diğer platform gruplarında daha doğru yatırım yapma fırsatı sunuyor.

Ayhanlar Platform olarak fuarları ziyaret etme amacımız sadece yeni makaslı platform ve diğer sepetli platformları satın almak değil aynı zamanda birçok farklı ülkeden gelen ziyaretçilerle makinalar hakkında bilgi alışverişinde de bulunmak. Fuara bizim gibi pek çok ülkeden makine kiralama firmaları geliyor. Makaslı platform kiralama sektöründe faaliyet gösteren bir çok yabancı kiralamacılarla satın aldığımız yada mevcut elimizde bulunan makinaların artıları ve eksileri hakkında yorum yapma ve tartışarak karşılıklı fikir alış verişi fırsatı buluyoruz.

Amacımız firma olarak kendi sektörümüzde kendini sürekli geliştiren, yatırımlarını akılcı yapan ve müşterilerimizin sorunlarına çözüm odaklı olan bir firma olmaktır. Bu nedenle uluslararası fuarların ziyaret edilerek yerinde incelenmesi, yatırım yapılacak platformların müşterilerin isteklerine çözüm olabilecek kriterlerde olmasını sağlaması açısından çok büyük bir önem taşımaktadır.

BAUMA gibi büyük bir fuar bizlere sadece yapacağımız yatırımlarla ilgili ışık tutmuyor, aynı zamanda uluslararası kiralama firmalarıyla tanışma fırsatı veriyor. Burada platform kiralamadaki tecrübeler tartışılarak daha yeni ve akılcı çözüm yollarının bulunmasına da öncülük ediyor.

 

Yeni Makine Anlaşması

Ayhanlar Platform olarak makine parkımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek için büyük yatırımlar yapıyoruz. Bir yıl boyunca yaptığımız hassas analiz ve raporlamalar doğrultusunda makine parkında ihtiyaç hissettiğimiz yada siz değerli müşterilerimizin sorunlarına çözüm olabilecek makine yatırımlarını yapıyoruz. Bu yılda BAUMA’da makine parkımıza katılmak üzere dört makina satın alarak gücümüze güç kattık. Müşterilerimize sunacağımız bu platformlarla vazgeçilmez bir çözüm ortağı olma yönünde yaptığımız bu yatırımlar açıkçası bizleri heyecanlandırmaktadır.

Ayhanlar Platform olarak amacımız sizlere “Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti” sağlayarak “Çözüm Ortağı” olmaktır.

Saygılarımızla